Caracterísiticas dos productos: composición, granulometría, textura, color, estructura celular, encollemento.
Caracterización química e actividades antioxidantes de compoñentes bioactivos de fontes naturais: refugallos agroindustriais (flavanoles, antocianinas, flavonoles), lúpulo (prenilados, alfa-ácidos e beta-ácidos), macroalgas e microalgas (polifenois, micosporinas, pigmentos carotenoides e tocoferol).
Desenvolvemento de procesos e optimización de extracción de compoñentes bioactivos (polifenois, hidrocoloides, carotenoides) asistida por ultrasons.
Propiedades físicas de sistemas líquidos: Viscosidade, densidade, tensión superficial.
Purificación de fraccións bioactivas mediante extracción en fase sólida e métodos cromatográficos (xel e adsorción).
Reoloxía de bioproductos: hidrocoloides, masas de fariñas, sistemas libres de gluten.
Secado de bioproductos: Aire convectivo e deshidratación osmótica; rehidratación; optimización das condicións de operación, cualidade do producto final.
Secado: Equilibrio e cinética, propiedades de transporte, modelización, secadoiros, deseño.