Publicacións en colaboración con investigadores/as de Universidad de Extremadura (41)

2024

  1. Alimentación, gastron omía y procesos sociales de distinción: una aproximación a la realidad contemporánea

    Popular ayer, foodie hoy: sabor, comida, clase y distinción en el siglo XXI (Aula Magna), pp. 13-18

  2. De la despensa del pobre a la alta cocina: gourmetización y cambio de estatus de la patatera

    Popular ayer, foodie hoy: sabor, comida, clase y distinción en el siglo XXI (Aula Magna), pp. 45-64

  3. Evaluación de Tiktok como herramienta para el microaprendizaje en educación superior

    Enseñanza e innovación educativa en el ámbito universitario (Dykinson), pp. 250-260

  4. Microlearning through TikTok in Higher Education. An evaluation of uses and potentials

    Education and Information Technologies, Vol. 29, Núm. 2, pp. 2365-2385

  5. Qualitative Significance as First-Class Evidence in the Design and Assessment of Public Policies: The Vital Plan for Social Inclusion in Extremadura, Spain

    International Journal of Qualitative Methods, Vol. 23

  6. ¿Poner fin hambre en Guatemala?: Revisión crítica de la producción científica en torno al ODS hambre cero

    Los objetivos de desarrollo sostenible: Problemas y retos para una agenda multidisciplinar : Libro de Actas : Congreso Internacional “Los Objetivos de Desarrollo Sostenible : Problemas y retos para una agenda multidisciplinar”, Lisboa - Badajoz, 29-30 de junio de 2022 (Reunión virtual)

2023

  1. Acceptance and Adoption of Care Robots Among Elderly: A Critical Review of the Ethnographic Production

    Lecture Notes in Bioengineering

  2. Cultura en ausencia del otro: Hacia una antropología de la soledad

    Antropología de la soledad: Teorías y etnografías contemporáneas (Tirant Humanidades), pp. 11-25

  3. Etnografías del hogar: Soledad en la Extremadura rural

    Antropología de la soledad: Teorías y etnografías contemporáneas (Tirant Humanidades), pp. 123-138

  4. Gastronomic tradition, sustainability, and development: an ethnographic perspective of gastronomy in Las Hurdes (Extremadura, Spain)

    Food, Gastronomy, Sustainability, and Social and Cultural Development: Cross-Disciplinary Perspectives (Elsevier), pp. 201-214

  5. Social Meanings in the Iconography of Health and Elder Care Apps

    Lecture Notes in Bioengineering

  6. Soledad al final del camino: Emociones, experiencias y cultura en los espacios de la vejez

    Sendas sin atajos: Caminos de la antropología (Tirant Humanidades), pp. 217-235

  7. THE LONG-TERM CARE SYSTEM IN SPAIN: CHARACTERIZATION AND RESPONSES TO COVID-19

    Corvinus Journal of Sociology and Social Policy, Vol. 14, Núm. 2, pp. 103-125

2022

  1. Acceptance of Digital Tools for Healthy Aging. New Challenges for Nursing

    Lecture Notes in Bioengineering

  2. Anthropology of Loneliness: Contributions to Health of an Ethnography in Rural Extremadura

    Lecture Notes in Bioengineering

  3. Employment Inclusion Policies and Evidence-Based Policy: Incorporating “Qualitative Significance” Into a Mixed-Methods Study Protocol

    International Journal of Qualitative Methods, Vol. 21

  4. Informal Cares and Caregivers in Rural Elderly: Emotional Costs in Public Health Policies

    Research Anthology on Supporting Healthy Aging in a Digital Society (IGI Global), pp. 211-224

  5. Loneliness Among Rural Elderly: Present and Future Public Health Challenges

    Research Anthology on Supporting Healthy Aging in a Digital Society (IGI Global), pp. 1522-1535

  6. Technological Utopias: Loneliness and Rural Contexts in Western Iberia

    Social Sciences, Vol. 11, Núm. 5

  7. Technology to Improve Elderly Nutrition: An Approach From Social Science

    Research Anthology on Supporting Healthy Aging in a Digital Society (IGI Global), pp. 658-665