Antropología Socio-Cultural
Antropología
Universidad de Extremadura
Badajoz, EspañaPublicaciones en colaboración con investigadores/as de Universidad de Extremadura (43)
2024
-
Alimentación, gastron omía y procesos sociales de distinción: una aproximación a la realidad contemporánea
Popular ayer, foodie hoy: sabor, comida, clase y distinción en el siglo XXI (Aula Magna), pp. 13-18
-
De la despensa del pobre a la alta cocina: gourmetización y cambio de estatus de la patatera
Popular ayer, foodie hoy: sabor, comida, clase y distinción en el siglo XXI (Aula Magna), pp. 45-64
-
Evaluación de Tiktok como herramienta para el microaprendizaje en educación superior
Enseñanza e innovación educativa en el ámbito universitario (Dykinson), pp. 250-260
-
Microlearning through TikTok in Higher Education. An evaluation of uses and potentials
Education and Information Technologies, Vol. 29, Núm. 2, pp. 2365-2385
-
Qualitative Significance as First-Class Evidence in the Design and Assessment of Public Policies: The Vital Plan for Social Inclusion in Extremadura, Spain
International Journal of Qualitative Methods, Vol. 23
-
¿Poner fin hambre en Guatemala?: Revisión crítica de la producción científica en torno al ODS hambre cero
Los objetivos de desarrollo sostenible: Problemas y retos para una agenda multidisciplinar : Libro de Actas : Congreso Internacional “Los Objetivos de Desarrollo Sostenible : Problemas y retos para una agenda multidisciplinar”, Lisboa - Badajoz, 29-30 de junio de 2022 (Reunión virtual)
2023
-
Acceptance and Adoption of Care Robots Among Elderly: A Critical Review of the Ethnographic Production
Lecture Notes in Bioengineering
-
Cultura en ausencia del otro: Hacia una antropología de la soledad
Antropología de la soledad: Teorías y etnografías contemporáneas (Tirant Humanidades), pp. 11-25
-
Etnografías del hogar: Soledad en la Extremadura rural
Antropología de la soledad: Teorías y etnografías contemporáneas (Tirant Humanidades), pp. 123-138
-
From stigma to haute cuisine: Strategies, agents, and discourses in the revalorisation of Carob as a gourmet product
International Journal of Gastronomy and Food Science, Vol. 31
-
Gastronomic tradition, sustainability, and development: an ethnographic perspective of gastronomy in Las Hurdes (Extremadura, Spain)
Food, Gastronomy, Sustainability, and Social and Cultural Development: Cross-Disciplinary Perspectives (Elsevier), pp. 201-214
-
Más allá de la dominación vertical del algoritmo: Apps como agenciamientos
Non hai fronteiras? XVI Congreso de Antropología ASAEE
-
Social Meanings in the Iconography of Health and Elder Care Apps
Lecture Notes in Bioengineering
-
Soledad al final del camino: Emociones, experiencias y cultura en los espacios de la vejez
Sendas sin atajos: Caminos de la antropología (Tirant Humanidades), pp. 217-235
-
THE LONG-TERM CARE SYSTEM IN SPAIN: CHARACTERIZATION AND RESPONSES TO COVID-19
Corvinus Journal of Sociology and Social Policy, Vol. 14, Núm. 2, pp. 103-125
2022
-
Acceptance of Digital Tools for Healthy Aging. New Challenges for Nursing
Lecture Notes in Bioengineering
-
Anthropology of Loneliness: Contributions to Health of an Ethnography in Rural Extremadura
Lecture Notes in Bioengineering
-
Employment Inclusion Policies and Evidence-Based Policy: Incorporating “Qualitative Significance” Into a Mixed-Methods Study Protocol
International Journal of Qualitative Methods, Vol. 21
-
Informal Cares and Caregivers in Rural Elderly: Emotional Costs in Public Health Policies
Research Anthology on Supporting Healthy Aging in a Digital Society (IGI Global), pp. 211-224
-
Loneliness Among Rural Elderly: Present and Future Public Health Challenges
Research Anthology on Supporting Healthy Aging in a Digital Society (IGI Global), pp. 1522-1535