A dimensión socioeducativa do movemento agroecolóxico en Galiciaa dieta e o sistema agroalimentario como eixos da sustentabilidade

  1. Bisquert Pérez, Kylyan Marc
Dirixida por:
  1. Pablo Ángel Meira Cartea Director

Universidade de defensa: Universidade de Santiago de Compostela

Fecha de defensa: 22 de xullo de 2021

Tribunal:
  1. Lourenzo Fernández Prieto Presidente
  2. Dolores Limón Domínguez Secretario/a
  3. Adolfo Agundez Rodríguez Vogal
Departamento:
  1. Departamento de Pedagoxía e Didáctica

Tipo: Tese

Resumo

A investigación que aquí se presenta pretende abordar a configuración da dieta e o sistema agroalimentario como elementos de especial relevancia para a Educación Ambiental no actual contexto de crise socioambiental, en tanto que a súa análise e a proposición de alternativas poden constituír ferramentas cunha gran potencialidade na promoción da sustentabilidade. Para tal fin, céntrase o foco de atención nun emerxente movemento social estreitamente vinculado ao campo transdisciplinar da Agroecoloxía: o movemento social agroecolóxico. Preséntase un traballo de investigación que ten o dobre propósito de coñecer a configuración actual deste movemento no territorio galego e de identificar as implicacións socioeducativas que no seo deste podan estar a ter lugar, cunha especial atención ás relativas á Educación Ambiental, campo de referencia para o estudo proposto.