Capítulos de libro (155) Publicacións nas que participase algún/ha investigador/a Ver datos de investigación referenciados.

filter_list Tipo (agr.) Capítulos de libro

2025

  1. Chapter 3. Chestnut Production-Related Businesses in the Courel Mountains of Galicia, NW Spain: An Opportunity for Biodiversity Conservation, Ecosystem Restoration, and Rural Development

    Business and Biodiversity Reciprocal Connections in the Context of Socio-Ecological Production Landscapes and Seascapes (SEPLS). Satoyama Initiative Thematic Review book serie. (Springer), pp. 31-50

  2. Strategies and Major Challenges in the Manufacture, Use, and Development of Seaweed-Based Products for Agriculture

    Recent Advances in Seaweed Biotechnology: Biomass, Emerging Applications and Bioeconomy (Springer Nature), pp. 23-46

2024

  1. 8 Isolation, characterization, and identification of mycotoxin-producing fungi

    Environmental Toxicology, pp. 233-290

  2. Caso práctico 68. O2p Ocerredo

    Restauración ecológica: ejemplos de bases técnicas y soluciones prácticas (Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y Reto Demográfico), pp. 550-553

2023

  1. Forest insect population dynamics

    Forest Entomology and Pathology (Springer), pp. 115-140

  2. Red Natura en Galicia, incendios forestales y régimen de propiedad

    Los incendios en la Red Natura 2000: situación, prevención y propuestas para una gestión integral (Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO)), pp. 185

  3. Vegetation cover

    The Environment in Galicia: A Book of Images: Galician Environment Through Images (Springer International Publishing), pp. 469-499

2022

  1. Avaliación agronómica e produtiva do trigo " Caaveiro " ecolóxico vs convencional

    Dende a produción á panificación do trigo galego 'Caaveiro' en cultivo ecolóxico vs. convencional (Instituto de Biodiversidade Agraria e Desenvolvimento Rural (IBADER)), pp. 34-52

  2. Control das fariñas obtidas de trigo " Caaveiro " ecolóxico e convencional

    Dende a produción á panificación do trigo galego 'Caaveiro' en cultivo ecolóxico vs. convencional (Instituto de Biodiversidade Agraria e Desenvolvimento Rural (IBADER)), pp. 75-92

  3. Control dos pans obtidos a partir de fariña ‘Caaveiro’ producida en ecolóxico e convencional

    Dende a produción á panificación do trigo galego 'Caaveiro' en cultivo ecolóxico vs. convencional (Instituto de Biodiversidade Agraria e Desenvolvimento Rural (IBADER)), pp. 93-106

  4. Do campo á mesa na produción de pan galego nun contexto agroecolóxico

    Dende a produción á panificación do trigo galego 'Caaveiro' en cultivo ecolóxico vs. convencional (Instituto de Biodiversidade Agraria e Desenvolvimento Rural (IBADER)), pp. 7-32

  5. Production and evaluation of seaweed-containing plant growth adjuvant formulation

    Sustainable Global Resources Of Seaweeds Volume 1: Bioresources , cultivation, trade and multifarious applications (Springer International Publishing), pp. 451-468

2021

  1. Transformative Change in Peri-Urban SEPLS and Green Infrastructure Strategies: An Analysis from the Local to the Regional Scales in Galicia (NW Spain)

    Fostering Transformative Change for Sustainability in the Context of Socio-Ecological Production Landscapes and Seascapes (SEPLS), pp. 133-153

2020

  1. Agricultural uses of seaweed

    Sustainable Seaweed Technologies: Cultivation, Biorefinery, and Applications (Elsevier), pp. 591-612

  2. Cultivars list and breeding

    The chestnut handbook. Crop and forest management. (CRC Press), pp. 53-119

  3. Plantas aromáticas y medicinales (PAM)

    Los productos forestales no madereros en España: del monte a la industria (Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria (INIA)), pp. 181-208

  4. The importance of agroforestry systems in supporting biodiversity conservation and agricultural production: a European perspective

    Reconciling agricultural production with biodiversity conservation, pp. 243-258

2019

  1. A cuberta vexetal da Ribeira Sacra

    Ribeira Sacra: conservación do solo e construción da paisaxe (Universidade de Vigo), pp. 89-131

  2. Advances in cultivation of chestnuts

    Achieving sustainable cultivation of tree nuts, pp. 349-388

  3. El arbolado en la jardinería y el paisaje urbano

    Xardinería e Paisaxismo en Galicia: recursos e novos enfoques (Instituto de Biodiversidade Agraria e Desenvolvimento Rural (IBADER)), pp. 54-73