
MARIA ANGELES
GARCIA FERNANDEZ
Investigadora no período 1999-2024
Publicacións (22) Publicacións de MARIA ANGELES GARCIA FERNANDEZ
2021
-
Natural radioactivity and total K content in wild-growing or cultivated edible mushrooms and soils from Galicia (NW, Spain)
Environmental Science and Pollution Research, Vol. 28, Núm. 38, pp. 52925-52935
2019
-
Selenium intake from tuna in Galicia (Spain): Health risk assessment and protective role against exposure to mercury and inorganic arsenic
Science of the Total Environment, Vol. 694
2018
-
Arsenic, cadmium and lead in fresh and processed tuna marketed in Galicia (NW Spain): Risk assessment of dietary exposure
Science of the Total Environment, Vol. 627, pp. 322-331
2016
-
Cadmium in edible mushrooms from NW Spain: Bioconcentration factors and consumer health implications
Food and Chemical Toxicology, Vol. 88, pp. 13-20
-
Total mercury in fresh and processed tuna marketed in Galicia (NW Spain) in relation to dietary exposure
Environmental Science and Pollution Research, Vol. 23, Núm. 24, pp. 24960-24969
2015
-
Radiocaesium activity concentrations in macrofungi from Galicia (NW Spain): Influence of environmental and genetic factors
Ecotoxicology and Environmental Safety, Vol. 115, pp. 152-158
2014
-
Presencia de arsénico en hongos comestibles, complementos alimenticios de ellos y sustratos de crecimiento en Galicia: repercusiones alimentarias
Revista de Salud Ambiental, Vol. 14, Núm. 2, pp. 114-121
-
Total contents of arsenic and associated health risks in edible mushrooms, mushroom supplements and growth substrates from Galicia (NW Spain)
Food and Chemical Toxicology, Vol. 73, pp. 44-50
2013
-
Seguridad alimentaria por la presencia de 137Cs en hongos comestibles comerciales recogidos en Galicia
Revista de toxicología, Vol. 30, Núm. 2, pp. 161-164
2010
-
Organophosphorus pesticide residues in raw milk and infant formulas from Spanish northwest
Journal of Environmental Science and Health - Part B Pesticides, Food Contaminants, and Agricultural Wastes, Vol. 45, Núm. 7, pp. 595-600
2009
-
Acumulación de selenio en setas silvestres comestibles: captación y toxicidad
CyTA: Journal of food, Vol. 7, Núm. 3, pp. 217-223
-
Lead in edible mushrooms. Levels and bioaccumulation factors
Journal of Hazardous Materials, Vol. 167, Núm. 1-3, pp. 777-783
2007
-
Contenido de mercurio en conservas de mejillones, berberechos y navajas comercializados en Galicia (España)
Ciencia y tecnología alimentaria: Revista de la Asociación de Licenciados en Ciencia y Tecnología de los Alimentos de Galicia, Vol. 5, Núm. 5, pp. 379-383
2005
-
Estudio comparativo sobre los niveles de metales pesados en almejas (Mulinia spp.) en conserva y en fresco comercializadas en Galicia.
Ciencia y tecnología alimentaria: Revista de la Asociación de Licenciados en Ciencia y Tecnología de los Alimentos de Galicia, Vol. 4, Núm. 5, pp. 324-329
-
Estudio del contenido de mercurio en zamburiña y almeja comercializadas en España
Revista de toxicología, Vol. 22, Núm. 0
-
Presencia de metales pesados en moluscos comercializados en fresco: análisis comparativo
Revista de toxicología, Vol. 22, Núm. 0
2004
-
Acumulación de metales pesados en macromicetos comestibles y factores que influyen en su captación
Revista de toxicología, Vol. 21, Núm. 1, pp. 11-15
-
Estudio comparativo sobre el contenido de metales pesados en berberechos (Cerastoderma edule L.) en conserva y en fresco comercializados en España
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 356, pp. 53-60
2003
-
Niveles de plomo y cadmio en agua marina y lapas (Patella vulgata L.) de la Ría de Vigo
Revista de toxicología, Vol. 20, Núm. 1, pp. 19-22
-
The concentrations and bioconcentration factors of copper and zinc in edible mushrooms
Archives of Environmental Contamination and Toxicology, Vol. 44, Núm. 2, pp. 180-188